General News

Movie quiz 2010

By:
Jan 02, 2011 | 4:00am EST

  We've pored over the headlines and highlights of the last 12 months and come up with a quiz that'll test the old grey matter.

  So, put down the eggnog and turn down the TV...

1.  She played a Salt-y spy, he voiced Metroman.  Name the celebrity couple.

a.  Angelina Jolie and Brad Pitt

b.  Katie Holmes and Tom Cruise

c.  Jada Pinkett Smith and Will Smith

2.  ... and can you name their three biological children?

a.  Pax, Maddox and Shiloh

b.  Shiloh, Vivienne and Knox

c.  Isabella, Conner and Suri

3.  Name Scarlett Johansson's super villainess character in Iron Man 2.

a.  Black Widow

b.  Spiderwoman

c.  The Bride

4.  Hollywood icon Tony Curtis died in September after suffering a cardiac arrest.  Name his daughter.

a.  Jennifer Jason Leigh

b.  Jamie Lee Curtis

c.  Carrie Fisher

5.  Which fugitive actor spent the latter part of the year seeking asylum in Canada after confessing he feared for his life if he returned to the U.S.?

a.  Dennis Quaid

b.  Chevy Chase

c.  Randy Quaid

6.  Which Harry Potter star appeared in a Halloween episode of The Simpsons as a mysterious character called Edmund?

a.  Daniel Radcliffe

b.  Rupert Grint

c.  Alan Rickman

7.  Name Mel Gibson's Russian ex.

a.  Anna Kournikova

b.  Olga Chernikova

c.  Oksana Grigorieva

8.  This Hollywood actor returned to Wall Street and battled throat cancer. Name him.

a.  Michael Douglas

b.  Charlie Sheen

c.  Josh Brolin

9.  What do Toy Story 3, Clash of the Titans and The Last Airbender all have in common?

a.  They were all remakes

b.  They all starred Tom Hanks

c.  They were all 3D films

10.  Which Bond star landed himself a role in the Hollywood remake of smash-hit Swedish film The Girl With the Dragon Tattoo?

a.  Sean Connery

b.  Daniel Craig

c.  Roger Moore

11.  Which movie won the Oscar for Best Picture in 2010?

a.  The Hurt Locker

b.  Avatar

c.  Up in the Air

12. His 'Crazy Heart' won him gold at the Oscars in 2010 and his 'True Grit' looks put him in contention in 2011. Name the movie veteran.

a.  Brad Pitt

b.  Jeff Bridges

c.  Robert Duvall

13. Which Walt Disney movie became the highest grossing animated film of all time in 2010?

a.  Toy Story 3

b.  Megamind

c.  Tangled

14.  Which actress was jailed in July after violating probation stemming from a 2007 DUI arrest?

a.  Paris Hilton

b.  Lindsay Lohan

c.  Nicole Richie

15.  Which Pirates of the Caribbean star married his model girlfriend Miranda Kerr in July?

a.  Johnny Depp

b.  Geoffrey Rush

c.  Orlando Bloom

16. Which Oscar winning actress surprised the world by announcing she had adopted a baby boy, just weeks after winning her first Oscar - and then leaving her cheating husband?

a.  Sandra Bullock

b.  Halle Berry

c.  Kate Winslet

17.  Hollywood legend Dennis Hopper lost his battle with prostate cancer at age 74.  Name his character in cult biker movie Easy Rider.

a.  Wyatt

b.  Randy

c.  Billy

18.  Who hosted the 2010 Oscars?

a.  Billy Crystal and Steve Martin

b.  Steve Martin and Alec Baldwin

c.  Alec Baldwin and Billy Crystal

19.  Which royal couple is Madonna currently making a movie about?

a.  Prince Charles and Princess Diana

b.  Henry VIII and Anne Boleyn

c.  Edward VII and Wallis Simpson

20.  Seth Rogen and Ryan Reynolds both became green superheroes in 2010.  Name their characters in the upcoming movies.

a.  The Green Goblin and Green Lantern

b.  Green Hornet and Green Lantern

c.  The Riddler and Green Hornet

21.  And while we're going green, which actor was named the new Hulk?

a.  Mark Ruffalo

b.  Brad Pitt

c.  George Clooney

22.  Who co-starred with Bruce Willis in the film Red?

a.  Kate Winslet and Morgan Freeman

b.  Helen Mirren and George Clooney

c.  Helen Mirren and Morgan Freeman

23.  Liam Neeson portrayed John 'Hannibal' Smith in the film version of which 80's TV show?

a.  The A-Team

b.  Dukes of Hazzard

c.  The Six Million Dollar Man

24.  Which Twilight Saga star was crowned Homecoming Queen for the 2nd straight year at her school?

a.  Kristen Stewart

b.  Dakota Fanning

c.  Ashley Green

25.  Name Leonardo DiCaprio's mindbending 2010 film

a. The Last Airbender

b.  Insomnia

c.  Inception

26.  Which movie star dumped a Canadian model for a French hunk?

a.  Halle Berry

b.  Sandra Bullock

c.  Kate Winslet

27.  He campaigned for Sudan, played 'The American' and fell for an Italian TV personality.  Name the international movie star.

a.  Matt Damon

b.  Brad Pitt

c.  George Clooney

28.  Name John Travolta's baby son.

a.  Benjamin

b.  Brian

c.  Sebastian

29.  Tom Cruise and Cameron Diaz teamed up for which 2010 summer blockbuster?

a.  Knight and Day

b.  Day and Knight

c.  Mission: Impossible 4

30.  She teamed up with Gerard Butler in The Bounty Hunter.  Name the actress.

a.  Drew Barrymore

b.  Katherine Heigl

c.  Jennifer Aniston

Answers

1.  a

2.  b

3.  a

4.  b

5.  c

6.  a

7.  c

8.  a

9.  c

10.  b

11.  a

12.  b

13.  a

14.  b

15.  c

16.  a

17.  c

18.  b

19.  c

20.  b

21.  a

22.  c

23.  a

24.  b

25.  c

26.  a

27.  c

28.  a

29.  a

30.  c

More General News
503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 1966272819


Varnish cache server